Lenti és vidéke - kiállítás

 Molnár István tervező grafikus „Lenti és vidéke - tájképek és csendéletek” című festménykiállításának megnyitójával vette kezdetét könyvtárunk őszi-téli programsorozata.

 Gyulavári Adrien a lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára fagott-szólójával indult az est, a megjelenteket Baksa Melinda könyvtáros köszöntötte. A rendhagyó megnyitón a kiállító „mutatta be” önmagát, alkotói tevékenységét és tervező grafikusi munkáját, melynek során Szentpétervártól Dél-Afrikáig bejárta a világot, de szülőfaluja és a zalai táj a legszebb számára. Az itt található épített és természeti értékek a mai napig büszkeséggel töltik el, sokszor megörökítette ezeket rajzain, festményein. Vízfestékkel, olajjal, pasztellkrétával alkot, amit a kép kíván, úgy változtatva az alkalmazott technikát. Befejező gondolatként alkotói hitvallásának megfogalmazásához Sárközi György költő szavait –kissé átalakított formában- így fogalmazta meg: „Eljön az a nap, mikor már nem leszek, a szobák falán egy kis kép leszek.”
Az est végén Varga Lászlóné dr. Geresits Gizella mondta el „Szárnyszonett” című költeményét, melyet Molnár István hazatérése alkalmából írt.

A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 4. – szeptember 29.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Muravidéki Magyar Rádió: www.rtvslo.si/mmr/prispevek/174560411


Az oldal nyomtatása