Városi Könyvár Lenti | Lentikonyvtar.hu

Lenti és vidéke - kiállítás

Molnár István tervezõ grafikus „Lenti és vidéke - tájképek és csendéletek” címû festménykiállításának megnyitójával vette kezdetét könyvtárunk õszi-téli programsorozata.

Gyulavári Adrien a lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola zenetanára fagott-szólójával indult az est, a megjelenteket Baksa Melinda könyvtáros köszöntötte. A rendhagyó megnyitón a kiállító „mutatta be” önmagát, alkotói tevékenységét és tervezõ grafikusi munkáját, melynek során Szentpétervártól Dél-Afrikáig bejárta a világot, de szülõfaluja és a zalai táj a legszebb számára. Az itt található épített és természeti értékek a mai napig büszkeséggel töltik el, sokszor megörökítette ezeket rajzain, festményein. Vízfestékkel, olajjal, pasztellkrétával alkot, amit a kép kíván, úgy változtatva az alkalmazott technikát. Befejezõ gondolatként alkotói hitvallásának megfogalmazásához Sárközi György költõ szavait –kissé átalakított formában- így fogalmazta meg: „Eljön az a nap, mikor már nem leszek, a szobák falán egy kis kép leszek.”
Az est végén Varga Lászlóné dr. Geresits Gizella mondta el „Szárnyszonett” címû költeményét, melyet Molnár István hazatérése alkalmából írt.

A kiállítás megtekinthetõ: 2018. szeptember 4. – szeptember 29.
Minden kedves érdeklõdõt szeretettel várunk!

Muravidéki Magyar Rádió:www.rtvslo.si/mmr/prispevek/174560411


Az oldal nyomtatsa