2019. január 21. Ágnes napja van Jelenleg 1 látogató van az oldalon Akadálymentes verzió
Hírlevél
Név:

Irányítószám:

Lakcím:

Email:

Az alábbi linken olvasható adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom
Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Facebook
Hírek, közlemények
2019.01.19

 Tóth Erzsébet "Az én városom, Lenti" című kiállítása 2019. február 9-ig még megtekinthető könyvtárunkban. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

...
Programajánló
Jelenleg nincs ajánlott program az adatbázisban!
Összes program

Könyvajánló


Terry Pratchett
Az igazság

Tolnai Panka
Zűrös hétvége

Bray, Libba
Lázadó angyalok

Bray, Libba
Rettentő gyönyörűség
2010.09.29
Hozzászólások ( 0 )

 A hĂ©t másik vendĂ©ge Nagy M. Katalin volt, aki egy kĂĽlönleges játĂ©kkal igyekezett megörvendeztetni a város első Ă©vfolyamos nebulĂłit. VarázslĂłjelmezbe bĂşjva, varázspálcával a kezĂ©ben toppant be a várakozĂł gyerekek közĂ©, akik nagy örömmel Ă©s Ă©rdeklődĂ©ssel fogadták. EgyĂĽtt mondtak varázsigĂ©t, hogy a varázsdobozbĂłl előcsalják a mesĂ©ket, s bepillanthassanak a magyar nĂ©pmesĂ©k világába. A játĂ©k során Nagy M. Katalin egyik saját mesĂ©je is előkerĂĽlt a dobozbĂłl. „A bolondos macska” cĂ­mű humoros törtĂ©net nevetĂ©st csalt a gyerekek arcára, majd örömmel prĂłbálták eljátszani a mese egy-egy jelenetĂ©t a szereplőkről mintázott papĂ­rbábokkal. Amikor a varázsdoboz fedele utoljára nyĂ­lt fel, sok-sok szĂ­nes pillangĂł „repĂĽlt” ki belőle, hogy megtalálja gazdáját a gyerekek szemĂ©lyĂ©ben. Nagy M. Katalin elbűvölő szemĂ©lyisĂ©gĂ©vel igazi szĂ­nĂ©sz mĂłdjára nyerte el a gyerekek tetszĂ©sĂ©t, akik bĂşcsĂşzĂłul nem csak a palástja alá bĂşjtak, de azt is megĂ­gĂ©rtĂ©k, hogy egy következő találkozáskor ők is sajátkĂ©szĂ­tĂ©sű ajándĂ©kokkal viszonozzák majd a szĂ©p Ă©lmĂ©nyeket. Pár nappal a foglalkozás után minket, könyvtárosokat kĂ©rt meg egy kislány, hogy az ajándĂ©k pillangĂłrĂłl Ă­rt kis mesĂ©jĂ©t juttassuk el a „varázslĂłhoz”.

2010.09.28
Hozzászólások ( 0 )

 „Nagy lelki örömmel hallom, hogy könyvem a családos házak kedves barátja s az iskolai oktatás segĂ­tőtársa lett; hogy nagyok Ă©s kicsinyek gyönyörűsĂ©ggel Ă©s haszonnal olvassák…” – mondta egykoron a nagy szĂ©kely mesemondĂł, Benedek Elek (1859-1929). Ennek jegyĂ©ben tartottuk fontosnak, hogy a kisiskolások ne feledkezzenek el mindarrĂłl az irodalmi kincsről, amivel Elek apĂł ajándĂ©kozott meg minket. Negyedik osztályos gyerekeket vártunk, hogy egy-egy játĂ©kos vetĂ©lkedő keretĂ©ben elmĂ©lyĂ­thessĂ©k ismereteiket Benedek Elek Ă©letĂştjárĂłl, munkásságárĂłl. A tanulĂłk nem jöttek felkĂ©szĂĽletlenĂĽl, hiszen a feladványok során bebizonyĂ­tották, hogy nagyon jĂłl ismerik a meseĂ­rĂłt Ă©s műveit. A foglalkozás során a nebulĂłk eljuthattak a „titkok könyvtárába”, ahol olyan Ă©rdekes feladatok vártak rájuk, mint a mesefelismerĂ©s, totĂł, szĂłkereső, vagy szĂ©kely rovásĂ­rás megfejtĂ©se. A vetĂ©lkedő vĂ©gĂ©re a rĂ©sztvevők is Benedek Elek nyomdokaiba lĂ©ptek, hiszen meghatározott szavak felhasználásával egy rövid mesĂ©t kellett Ă­rniuk. Az Ă­rással minden csapat jĂłl boldogult, s az elkĂ©szĂĽlt mesĂ©k általános tetszĂ©st arattak. A lelkes csapatok jutalmul nem csak Ăłrarenddel, könyvjelzővel, notesszal, Ă©s tollal, hanem egy hasznos Ă©s Ă©lmĂ©nyteli dĂ©lutánnal is gazdagabbak lettek.

2010.09.28
Hozzászólások ( 0 )

  Csondor Kata, a „Hupota hihetetlen kalandjai erdőn-mezőn” cĂ­mű mesekönyv szerzője volt a vendĂ©gĂĽnk kĂ©t dĂ©lelőtt is, aki ugyancsak Ăłvodás csoportoknak tartott könyvbemutatĂłt „Hupota a kistraktor” Ă©s „EmberkĂ©k kalappal” cĂ­mmel. A legtöbb csoport már felkĂ©szĂĽlve Ă©rkezett, belekĂłstolva a kistraktor kalandjaiba. Első kĂ©zből tudhattuk meg, hogy hogyan szĂĽletett meg a könyv, megismerhettĂĽk a szereplőit Ă©s az őszhöz kapcsolĂłdĂł rĂ©szleteket is hallhattunk belőle. A gyerekek nem csak figyelmesen hallgatták a törtĂ©neteket, hanem egy kĂ©pzeletbeli szĂĽret szereplői is lehettek. A szerző bájos szemĂ©lyisĂ©ge elvarázsolta a kicsiket, akik amellett, hogy Ă©rdeklődve hallgatták őt, lelkesen mesĂ©ltek a törtĂ©netekhez kapcsolĂłdĂł saját Ă©lmĂ©nyeikről is. Az ĂłvĂłnők elmondták, hogy a gyerekek kĂ©rĂ©sĂ©re tovább ismerkednek majd Hupota kalandjaival, s minden rĂ©sztvevő örömmel fogadta a hĂ­rt, hogy már kĂ©szĂĽl a könyv második rĂ©sze is. Az Ă­rĂłnő ajándĂ©kkal is kedveskedett a rĂ©sztvevőknek, hiszen minden kisgyerek hazavihette a mese egy-egy szereplőjĂ©t szĂ­nes kĂ©p Ă©s kifestő formájában, a csoportok pedig a könyv alapján kĂ©szĂĽlt szĂ­nes illusztráciĂłkkal lettek gazdagabbak, melyekkel a csoportszobákat dĂ­szĂ­thetik.

2010.09.27
Hozzászólások ( 0 )

 A Lenti Napközi Otthonos Ă“voda egy-egy csoportjának tartottunk kĂ©t alkalommal is mesedĂ©lelőttöt, aminek keretĂ©ben Benedek Elek saját Ă©s összegyűjtött mesĂ©iből válogatva igyekeztĂĽnk elvarázsolni a kicsiket. A „KĂ­gyĂłs Jancsi”, „Az aranytulipán”, „A hĂ©tszĂ©psĂ©gű királykisasszony” Ă©s a „Gyöngyike” cĂ­mű mesĂ©k szereplőit találĂłs kĂ©rdĂ©sek segĂ­tsĂ©gĂ©vel fejtettĂ©k meg az ovisok, majd a mesehallgatás után feltett kĂ©rdĂ©seinkre is ĂĽgyesen válaszoltak. Ă–römmel tapasztaltuk, hogy a gyerekeket nem csak a modern, kĂ©szen kapott mesefilmek, hanem a rĂ©gi mesevilág kincsei is el tudják bűvölni, hiszen a kicsik nem csak a kĂ©rdĂ©seinkre válaszoltak, hanem egy igazi beszĂ©lgetĂ©s is kialakult a mesĂ©k szereplőiről Ă©s cselekmĂ©nyĂ©ről. A legĂĽgyesebbek a törtĂ©netek alapján válogatott kifestőket kaptak, de senki sem távozott ĂĽres kĂ©zzel, hiszen mindenkit zsákbamacskával ajándĂ©koztunk meg. A sajátkĂ©szĂ­tĂ©sű ajándĂ©kunkat - melyben ujjbábot, mesekártyát Ă©s cukorkát találtak - kĂ­váncsian bontogatták a gyerekek, s örömmel fedeztĂ©k fel bennĂĽk a hallott mesĂ©k egy-egy szereplőjĂ©t.

2010.09.22
Hozzászólások ( 0 )

 A XXXV. Kerka Menti Kulturális Napok rendezvĂ©nysorozatában kerĂĽlt megrendezĂ©sre szeptember 21-Ă©n este HetĂ©s Tibor: Orvos Lentiben cĂ­mű kötetĂ©nek bemutatĂłja. A törtĂ©nĂ©sz-muzeolĂłgus szerző Ă©desapjának, dr. HetĂ©s Ferencnek - a helyi Szakorvosi RendelőintĂ©zet nĂ©vadĂłjának - Ă©letĂştját mutatja be a könyv lapjain. KözĂ©ppontban az 1922-1952 közötti Lentiben eltöltött idő áll, amikor a fiatal körorvosnak tizenkilenc közsĂ©g, a Máv, majd az OTI betegbiztosĂ­tĂł betegeit kellett ellátnia. A kötetből rĂ©szleteket dr. Bencze Katalin igazgatĂł-főorvos olvasott fel, a szerzővel Tantalics BĂ©la helytörtĂ©nĂ©sz beszĂ©lgetett. Az est kötetlen beszĂ©lgetĂ©ssel, a közös mĂşlt felidĂ©zĂ©sĂ©vel zárult.

«« « 59 60 61 62 63 64 65 » »»
Bejelentkezes
Felhasználói név:

Jelszó:


Regisztráció

Tarsoldalaink

Eseménynaptár
2019. január   
H K Sz Cs P Sz V

1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Galéria

Az én városom, Lenti - Tóth Erzsébet kiállításának megnyitója
2018.12.04.
39 db
fénykép van az albumban
Videótár

Az én városom, Lenti - Tóth Erzsébet kiállításának megnyitója
2018.12.04.
Youtube

Látogassa meg Youtube csatornánkat

Partnereink

 

Nyitott könyvtár - ablak a világra: iskolabarát könyvtári szolgáltatások és tevékenységek a Városi Könyvtár Lentiben
TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0199
Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban - élethosszig tartó tanulás támogatása könyvtári környezetben
TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0068
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése - Zalai tudástár létrehozása
TIOP-1.2.3-08/1-2008-0077
Honlapunk a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0068 számú pályázat támogatásával jött létre.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg.
Kezdőlap Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Szerzői jogok Oldaltérkép Látogatók száma: 4,299,413 látogató