2018. július 21. Dániel napja van Jelenleg 1 látogató van az oldalon Akadálymentes verzió
Hírlevél
Név:

Irányítószám:

Lakcím:

Email:

Az alábbi linken olvasható adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom
Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Facebook
Hírek, közlemények
2018.06.19

 2018. június 14-én a Pannon Írók Társasága Lenti Csoportja és a Városi Könyvtár Lenti „Pannon Írók Társasága Est”-re hívta a művészet- és irodalomszerető közönséget.

...
Programajánló
Jelenleg nincs ajánlott program az adatbázisban!
Összes program

Könyvajánló


Terry Pratchett
Az igazság

Tolnai Panka
Zűrös hétvége

Bray, Libba
Lázadó angyalok

Bray, Libba
Rettentő gyönyörűség
2010.05.20
Hozzászólások ( 0 )

 2010. május 18-án egy érdekesnek ígérkező, rendhagyó programra várta a város lakosait a Városi Könyvtár Lenti. A Kertbarát Kör Egyesülettel közösen szervezett körsétán Kiss Marcell kertészmérnök kalauzolásában a város parkjaival, az ott található különleges fafajokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. A másfél órás séta alkalmat adott arra,hogy rácsodálkozhassanak kisvárosunk természeti gazdagságára, hiszen Lenti parkjaiban számos örökzöld-ritkasággal is találkozhat az, aki nyitott szemmel jár. Eredetükről, jellemzőikről, velük kapcsolatos érdekességekről mesélt Kiss Marcell, bemutatta például a hegyi mamutfenyőt, a kínai szúrósfenyőt, különböző ciprusféléket, a ginkgo bilobát. A kellemes hangulatú sétán a megismert növényekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseikre is választ kaphattak az érdeklődők.

2010.05.18
Hozzászólások ( 0 )

 2010. május 14-én került sor a Városi Könyvtár Lenti, a Honismereti Egyesület Lenti és a Muravidéki Baráti Kör Kulturális Egyesület közös rendezvényére, melyen a Muravidék című kulturális folyóirattal, s annak néhány alkotójával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A házigazdák, Győrffy Sándor főszerkesztő és Ruda Gábor szerkesztő mellett Salamon Árpád, Tantalics Béla, Zágorec-Csuka Judit, Pápes Éva és Hagymás István is megszólalt a folyóiratban publikáló szerzők közül. Elsőként Salamon Árpád grafikus művész beszélt a folyóiratban is megjelenő könyvjegyekről, az alkotás folyamatáról. Tantalics Béla történész Molnár Pálról, a bagladi születésű országgyűlési képviselőről és 1848-as honvédtisztről szólt néhány szót. Zágorec-Csuka Judit költő, irodalomtörténész Radnóti Miklós: Nem tudhatom című költeményére írt válaszául az Én már tudom... című versét adta elő. Pápes Éva művészeti író Zágorec-Csuka Judit: A Zrínyiek nyomában című, 2003-ban magyarul már megjelent kötetének horvát nyelvű megjelenése apropóján méltatta a tanulmánykötetet és a szerző munkásságát. Győrffy Sándor azt is kihangsúlyozta, hogy a folyóirat történetében elsőként nem csak grafikák, hanem fotók is színesítik a kiadványt. A 16. számnak nem csak a lapjait, de a borítóját is Hagymás István író és fotóművész képei díszítik. A szerkesztők nem titkolt célja felkutatni a magyar kultúra méltatlanul mellőzött személyiségeit , s a folyóirat lapjain nyilvánosságot adni azoknak a vidéki és határon túli alkotóknak, akik maradandó kulturális értéket hoztak létre.

2010.05.17
Hozzászólások ( 0 )

 Nagy érdeklődés kísérte 2010. május 10-én este könyvtárunk és a Kertbarát Kör Egyesület Lenti közös rendezvényét, ahol Kovács Gyula erdésszel, Az Év Zalai Emberével és Szarvas József Jászai Mari–díjas színművésszel, a Nemzeti Színház tagjával találkozhatott a közönség. Az „Ősi gyümölcsfajták nyomában” című előadáson többek között a gyümölcstermesztés ezeréves hagyományáról, a Kárpát-medencében honos gyümölcsök hihetetlen fajtaválasztékáról, ezek megőrzésének fontosságáról hallhattak az érdeklődők. Közben Szarvas József tolmácsolásában a témához kapcsolódó versek, korabeli szövegek (p. Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás levelezéséből) hangzottak el. Az előadás végén különféle, ősi recept alapján gyümölcsből készített párlatokat, ecetet lehetett megkóstolni.

2010.04.21
Hozzászólások ( 0 )

 2010. április 15-én került sor a Honismereti Egyesület Lenti és a Városi Könyvtár Lenti közös szervezésében a Holokauszt emlékülés megrendezésére.

Első előadó Simon Dezső a Magyarok Világszövetségének Zala megyei elnöke volt, aki a zsidó nép eredetéről, történetéről, magyarországi letelepedéséről beszélt.
Ezután Kis Bódog Zoltán a Zala Megyei Közgyűlés volt elnöke emelkedett szólásra, kiemelt figyelmet szentelve a Zala megyei holokauszt történéseinek. Előadását történelmi eseményekre építette fel, szó esett többek közt a kiegyezésről, az 1919-es proletárdiktatúráról, trianoni békeszerződésről és a második világháború időszakáról.
Harmadik előadó Csabai Hugó a POFOSZ megyei elnöke volt, aki személyes emlékeit elevenítette fel 1956-ról.
Az estet Tantalics Béla nyugalmazott tanár, helytörténész beszéde zárta.

A rendezvényen közreműködött Kovács Béla versmondó és Ujj Dániel a Lámfalussy Sándor SZKI tanulója

2010.04.13
Hozzászólások ( 0 )

 A Magyar Költészet Napja alkalmából Pálfy Margit színművész volt a vendégünk 2010. április 8-án. Üzenek lovat című estjén Ratkó József, Csoóri Sándor, Nagy László és Szécsi Margit költeményeiből összeállított versfüzért hallgathatott meg a közönség.

Nyilassy Judit művészeti tanácsadó így írt az összeállításról:

„Ez a versfüzér négy kiváló költőnkre emlékezik. Egy élőre és három elhunytra. A versek vallanak elszánásainkról, veszteségeinkről, izzásainkról, küzdelmeinkről, félelmet leküzdő, bátor menetelésünkről a kifürkészhetetlen jövő felé. Ezek a versek kérik, szinte követelik tőlünk: ne engedjük át üzenetüket a közönyös enyészetnek. Emlékezzünk szavaikra, figyelmeztetéseikre, a hátrahagyott jelekre, mellyel immár a mi útjainkat jelölhetik. Ez a versfüzér emlékezik, emlékeztet!”

«« « 57 58 59 60 61 62 63 » »»
Bejelentkezes
Felhasználói név:

Jelszó:


Regisztráció

Tarsoldalaink

Eseménynaptár
2018. július   
H K Sz Cs P Sz V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Galéria

Pannon Írók Társasága Est
2018.06.14.
10 db
fénykép van az albumban
Videótár

Pannon Írók Társasága Est
2018.06.14.
Youtube

Látogassa meg Youtube csatornánkat

Partnereink

 

Nyitott könyvtár - ablak a világra: iskolabarát könyvtári szolgáltatások és tevékenységek a Városi Könyvtár Lentiben
TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0199
Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban - élethosszig tartó tanulás támogatása könyvtári környezetben
TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0068
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése - Zalai tudástár létrehozása
TIOP-1.2.3-08/1-2008-0077
Honlapunk a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0068 számú pályázat támogatásával jött létre.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg.
Kezdőlap Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Szerzői jogok Oldaltérkép Látogatók száma: 4,037,615 látogató